torsdag 20 februari 2020

RYGGBIFF, MED ROSTADE ROTSAKER, 4 PORT .


             HEJSAN !

Jag vet mycket väl att vi inte ska äta kött !
Inte för mycket i alla fall,- men kanske 
någon gång .Här är ett recept, som jag tar 
fram vid speciella tillfällen .

HÄR ÄR RECEPTET :
6 potatisar 
3 morötter
1 lagom stor palsternacka
700 - 800 g ryggbiff 
2 dl rosmarin- & vitlöks- 
CREME Fraiche 
eller valfri smak
TILLBEHÖR :
Salt, peppar, olja, smör/margarin

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA potatis och rotfrukter .
Skär dem i mindre bitar och lägg
dem i en ugnssäker form .
Salta, peppra och ringla över olja .
Blanda lätt och stek i 225 grader
i ca 10 minuter .
BRYN  det rumsvarma köttet runtom 
i en smör i het panna .
Salta å peppra .
STICK in en köttermometer i köttets mitt.
Ta ut formen , lägg köttet över rotfrukterna
och sänk värmen till 125 grader .
Stek tills innertemperaturen är 58 grader 
ca 40 minuter .
Låt ligga i folie någon minut före servering.

FÖRE SERVERING :
SKÄR steken i skivor och servera med 
CREME Fraiche, rotfrukter .

SMAKLIG MÅLTID !




Inga kommentarer: