tisdag 18 februari 2020

LAXLASAGNE MED SPENAT, 4 PORT.



               HEJSAN !
Laxlasagne lagas på färska lasagneplattor  med
bra tuggmotstånd .Vill Du ha mjukare konsistens
förkoka plattorna i lättsaltat vatten 1 - 2 minuter
och låt dem rinna av på en handduk innan de ska användas .

HÄR ÄR RECEPTET :
350 - 400 g gravad eller färsk lax
(salt å peppar)
1 purjolök
3 msk olivolja
2 askar färsk spenat a' 80 g
3 dl vispgrädde
2 dl vitt matlagningsvin
4 - 5 lasagneplattor, 250 g
3 - 4 dl riven gratängost
1 msk smör
Garnering  Dillvippor

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i små skivor. Krydda färsk lax
med salt och peppar .
ANSA, snitta, skölj och strimla purjon .
Fräs den i oljan i en stekpanna 1 - 2 minuter.
Ta upp purjon på en tallrik. Lägg spenaten i
pannan och fräs den under omrörning ca 1 min.
Ta upp spenaten och krama ur vätskan .
KOKA ihop vispgrädde och vin i en liten
kastrull ca 5 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER .
Varva lasagneplattorna i 4 -5 lager med purjon,
spenaten, laxen, gratängosten och vinsåsen  på
ett välsmort ugnssäkert fat .
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.
GARNERA lasagnen med dillvippor .

LYCKA TILL !




Inga kommentarer: