tisdag 25 februari 2020

MACADAMIA-RUTOR , 15 -18 RUTOR.


                 HEJSAN !

Smörstinn mördegsbotten med lager av kokos,
mörk choklad, kola och nötter . .mmm .

HÄR ÄR RECEPTET :
200 g halverade MAKADAMIANÖTTER
225 g vetemjöl , BERTE QVARN
salt
175 g RUMSTEMPERERAT smör
75 g farinsocker
150 g mörk choklad
75 g kokosflingor
KOLA
110 g smör/margarin
110 g farinsocker
25 g vetemjöl
1 msk vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM  ugnen till 175 grader .
Sprid ut nötterna i en långpanna
och rosta i 5 minuter, ställ åt sidan.
HÄLL mjöl och en nypa salt i en skål,
eller gärna i en matberedare med kniv .
Tillsätt och arbeta först in smör och
sedan socker.  Tryck ut degen i formen.
Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen  tills
mördegen blivit gyllenbrun .
Ta ut formen och låt svalna något .
KOLA :
LÄGG smör, socker, mjöl och vispgrädde
i en liten kastrull .  RÖR ihop på låg värme,
låt sedan koka upp under omrörning .
Ta bort från spisplattan .
FINHACKA  chokladen och strö över den
gräddade mördegen .
Strö över kokosflingorna och de rostade
nötterna .  TÄCK med kolasåsen.
Ställ åter in formen i ugnen och grädda
15 - 20 minuter tills kolan blivit bubblande
brun .  TA ur ugnen och låt svalna i formen .
DELA  i  bitar .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: