söndag 9 februari 2020
RÅRIVEN ÄPPELPAJ , TILL FLERA .
HEJSAN !
mmm.... frestande råriven äppelpaj
med vispad grädde eller vaniljsås .
HÄR ÄR RECEPTET :
DEG :
200 g vetemjöl
175 g matfett
3 msk strösocker
FYLLNING :
100 g matfett
2 dl socker
2 ägg
1 msk majsstärkelse
3 äpplen.
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop degen och klä en form
med löstagbar botten 23 cm i diameter .
Pricka botten med en gaffel , låt stå
i kylen 30 minuter .
FYLLNING : RÖR matfett och socker
smidigt. Tillsätt ägg och majsstärkelse .
Riv äpplena med skal och rör ner rivet
i smeten . BRED ut i formen .
GRÄDDA i 225 grader , 15 minuter .
SÄNK till 175 grader i 20 minuter .
Sikta florsocker över och
SERVERA med vispad grädde eller
vaniljsås .
Ni ångrar Er inte !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar