söndag 9 februari 2020

RÅRIVEN ÄPPELPAJ , TILL FLERA .



                      HEJSAN !

mmm.... frestande råriven äppelpaj
med vispad grädde eller vaniljsås .

HÄR ÄR RECEPTET :
DEG :
200 g vetemjöl
175 g matfett
3 msk strösocker

FYLLNING :
100 g matfett
2 dl socker
2 ägg
1 msk majsstärkelse
3 äpplen.

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop degen och klä en form
med löstagbar botten 23 cm i diameter .
Pricka  botten med en gaffel ,  låt stå
i kylen 30 minuter .
FYLLNING :  RÖR matfett och socker
smidigt.  Tillsätt ägg och majsstärkelse .
Riv äpplena med skal och rör ner rivet
i smeten .  BRED ut i formen .
GRÄDDA i 225 grader , 15 minuter .
SÄNK  till  175 grader i 20 minuter .
Sikta florsocker över och
SERVERA med vispad grädde eller
vaniljsås .

Ni ångrar Er inte !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: