måndag 16 mars 2020

GROV GODING TILL FRUKOSTEN, 2 ST.



                     HEJSAN !

Solrosfröna ger härlig smak och
färgas gröna av bikarbonaten.
Det är varken pumpafrön eller
pistagenötter i brödet , så det är
fritt fram även för nötallergiker !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl solrosfrön
2 dl vetekross
5 dl vetemjöl
5 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 1/2 msk bikarbonat
1 msk salt
1 liter filmjölk
2 dl mörk sirap

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 175 grader .
Klä 2 avlånga 1 1/2 litersformar
med bakplåtspapper .
Blanda alla torra ingredienser i en
stor bunke .
Rör i filmjölk och sirap .
Fördela den ganska lösa degen i
formarna .
Baka i 11/2 timme i nedre delen av
ugnen .
Lyft upp bröden ur formarna, dra
bort pappret och låt sedan bröden
svalna på galler under en ren bakduk.
Låt gärna bröden ligga till sig under
något dygn, inlindade i bröd-duken ,
innan Du skär upp brödet .
mmm....himla gott, med smör och ost !

LYCKA TILL !

Tips !
Brödet håller sig fint i minst 1 vecka,
men går också utmärkt  att  frysa .

Inga kommentarer: