fredag 10 april 2020

LÄTT, PIRRIG KLADDKAKA, 12 PORT.




                          HEJSAN !

Det här receptet är lite lättare och mycket nyttigare...
utan ett uns smör blir kakan ändå kladdig .

HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
ca 1 torkad, söndersmulad
piripiri (liten chilifrukt
1 burk, 250 g kesella lätt
SERVERA med 2 dl
matlagningsyoghurt
350 g jordgubbar

SÅ HÄR GÖR DU :
Sätt ugnen på 200 grader .
SMÖRJ en rund bakform med löstagbar
kant, ca 21 cm i diameter .
Vispa ägg och socker lätt .
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, salt
och chili och rör ner i äggsmeten .
TILLSÄTT kesellan och rör till en jämn
smet .
Häll smeten i formen och grädda i nedre
delen av ugnen i 15 - 20 min.
LÅT helst kakan stå i kyl över natten .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: