torsdag 14 maj 2020

TOSCATÅRTA .



                       HEJSAN !
En Toscatårta blir alltid god.
Idealisk kaka att ha på lut i frysen
är det också, för tårtan blir som
nybakad när den tinat .
Tinas bäst i plastpåse i rumstemperatur.

HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg
2 dl strösocker, knappt
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
199 g smör/margarin
GLASYR :
50 g smör
1/2 dl socker  eller  2 msk  ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse flagad mandel ( 50 g)

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker tills det pöser-
bäst är att använda el-visp.
Tillsätt mjölet, som först blandats med
bakpulvret .
Blanda även ner mjölken och sist smält
avsvalnat  fett .
Häll smeten i en väl smord och bröad
form och grädda kakan i 175 grader i
ca 25 minuter.
GÖR under tiden glasyren genom att
lägga alla ingredienserna i en kastrull.
Värm det hela försiktigt, men låt det ej
komma i kokning, för då kan glasyren
sockra sig .
BRED ut glasyren över den knappt
färdiga kakan och grädda ytterligare
ca 10 minuter eller tills glasyren fått
läcker ljust brun färg .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: