torsdag 2 juli 2020

ÄPPELSCONES, 6-8 ST.



                      HEJSAN !

BJUD på äppeltoppade scones till
en kopp te eller kaffe,
med mjuk-rört smör/margarin och
lagrad ost .

HÄR ÄR RECEPTET :
4 dl vetemjöl - BERTE QVARN
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl grahamsmjöl
75 g kylskåpskallt smör
skuret i bitar
1 msk socker
1 ägg
ca 1 dl mjölk
GARNERING :
1 äpple
1 msk rapsolja
flytande honung eller sirap

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA äpplet .
Fräs äppelskivorna i oljan, bara så att de mjuknar ca 1 minut.
Låt kallna .
SÄTT UGNEN PÅ225 GRADER .
Sikta ner vetemjöl tillsammans med bakpulver och salt i
matberedarens bunke .
BLANDA i grahamsmjölet.  Tillsätt sockret .
Häll i ägget blandat med mjölken och rör ihop till en deg.
SPÄD med lite mera mjölk , om Du tycker det är torrt .
Ta upp degen på mjölat bakbord .
PLATTA ut degen till en ca 2 cm tjock kaka .
Ta ut runda bröd med kakmått , ca 10 cm i diameter .
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper .
Toppa med äppelskivorna .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 25 minuter .
Ringla över lite honung eller sirap .

LYCKA TILL och TREVLIG TE-STUND !








Inga kommentarer: