måndag 13 juli 2020
DINKELFRALLOR, 20 ST .
HEJSAN !
GOTT BAKAT MED TUGGMOTSTÅND !
RUNDA GÖRGOA FRALLOR !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl solroskärnor
1 tsk salt
1 msk ljus sirap
1 msk olivolja
13 dl DINKEL -fullkornsmjöl
PENSLING
Vatten + solroskärnor
SÅ HÄR GÖR DU:
SMULA jästen i en skål .
Lös den i vatten 37 grader .
Tillsätt solroskärnor, salt, sirap,
olja och det mesta av mjölet .
ARBETA degen väl och låt jäsa
övertäckt i 45 minuter .
Ta upp degen och rulla en längd.
Skär i 20 bitar och rulla till bullar.
LÄGG på plåt med bakplåtspapper
och låt jäsa i 30 minuter .
Pensla med vatten och tryck fast
några solroskärnor på varje .
GRÄDDA i 225 grader .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar