måndag 13 juli 2020

HAVRE- TEKAKOR, 30 ST.



                        HEJSAN !

GOTT BAKAT MED TUGGMOTSTÅND
Sätt händerna i degen och baka härligt matiga bröd
med mycket  KÄRN- mjöl,  frukt och nötter .
Ett sätt att ge arbetshjärnan en paus och få utlopp för
lite skapande i stället .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter mjölk / LAKTOSFRI
8 dl havregryn
175 g matfett
75 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl honung
18 dl  KÄRN VETEMJÖL - BERTE QVARN

PENSLING
vatten + havregryn

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM mjölken tills den nästan kokar, ca 75 grader
och häll den över havregrynen .
Skär matfettet i bitar och lägg i .
Låt svälla 1 timme .
SMULA i jästen och tillsätt salt honung   och det mesta av vetemjölet .
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter .
TA UPP degen och dela den i 30 bitar .
Rulla bullar och kavla ut till tekakor .
Lägg på plåt med bakplåtspapper  och jäs i 30 minuter.
PENSLA med vatten och strö på havregryn .

GRÄDDA i 225 grader ,  15 minuter.

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: