måndag 13 juli 2020
HAVRE- TEKAKOR, 30 ST.
HEJSAN !
GOTT BAKAT MED TUGGMOTSTÅND
Sätt händerna i degen och baka härligt matiga bröd
med mycket KÄRN- mjöl, frukt och nötter .
Ett sätt att ge arbetshjärnan en paus och få utlopp för
lite skapande i stället .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liter mjölk / LAKTOSFRI
8 dl havregryn
175 g matfett
75 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl honung
18 dl KÄRN VETEMJÖL - BERTE QVARN
PENSLING
vatten + havregryn
SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM mjölken tills den nästan kokar, ca 75 grader
och häll den över havregrynen .
Skär matfettet i bitar och lägg i .
Låt svälla 1 timme .
SMULA i jästen och tillsätt salt honung och det mesta av vetemjölet .
Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30 minuter .
TA UPP degen och dela den i 30 bitar .
Rulla bullar och kavla ut till tekakor .
Lägg på plåt med bakplåtspapper och jäs i 30 minuter.
PENSLA med vatten och strö på havregryn .
GRÄDDA i 225 grader , 15 minuter.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar