söndag 26 juli 2020

MOROTSBAGUETTER, 4 ST .




                                        HEJSAN !

I DAG ÄR JAG I BAKARETAGEN !
IDAG BAKAR JAG MOROTSBAGUETTER.
FINRIVEN MOROT GÖR BRÖDEN EXTRA
SAFTIGA OCH GODA .

HÄR ÄR RECEPTET :
6dl vatten
1 pkt jäst (50 g)
3 dl finrivna morötter
ca 14 dl vetemjöl special
1 msk salt
ATT TOPPA MED
vatten till pensling
pumpafrön
sesamfrön

SÅ HÄR GÖR DU :
VÄRM vattnet till fingervarmt, ca 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, häll i lite vatten
och lös upp jästen .
Tillsätt resten av vattnet, morot och 12 dl mjöl.
Blanda och knåda ihop .
TILLSÄTT resterande mängd mjöl, 1-2 dl, till
en kletig deg men så pass fast att den släpper
bunkens kanter .
Knåda degen ca 10 min i maskin eller 15 min
för hand .
Tillsätt salt i slutet av knådningen .
LÅT JÄSA ÖVERTÄCKT PÅ VARM OCH
DRAGFRI  PLATS CA 3 TIMMAR .
(då får Du göra något annat under tiden ).
TA upp degen på lätt mjölat bakbord och dela
den i 4 lika stora delar .
Forma och vrid degen till 4 baguetter .
LÄGG dem på  plåtar med bakplåtspapper .
Pensla med lite ljummet vatten och strö över frön.
Snitta lite i baguetterna .
LÅT jäsa övertäckta på varm och dragfri plats ca 30 min.
GRÄDDA ca 20 minuter.
Kolla så de inte får för mycket färg .

LYCKA TILL !
- det tar sin lilla tid
men väl värda att göra !




Inga kommentarer: