söndag 19 juli 2020

SÖTPOTATISBIFFAR MED INGEFÄRA OCH NÖTTER, 4 PORT



                          HEJSAN !
De här biffarna måste Ni smaka!
Så himla goda till vitlökssåsen och
Grön couscous, mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl cashewnötter
200 g sötpotatis
1 1/2 msk finriven färsk ingefära
1 lime
2 förpackningar (a'380 g) kokta vita bönor
1/2 tsk salt + 1 krm svartpeppar
1/2 msk bakpulver
1/2 dl majsstärkelse
1 dl sesamfrön

SÅ HÄR GÖR DU :
LÄGG cashewnötterna i kallt vatten ca 10 min.
SKALA och riv sötpotatisen grovt .
Pressa ur överflödig vätska. Skala och riv ingefäran.
Riv det yttersta skalet av limen.
Skölj bönorna och låt dem rinna av .
MOSA  bönorna grovt med en gaffel.
Blanda dem med ingefära och limeskal .
Krydda med salt och svartpeppar .
Blanda bakpulvret med majsstärkelsen .
Låt nötterna rinna av och mixa dem .
Rör ner nötter, sötpotatis och bakpulver-blandningen
med bönorna .
Blanda snabbt ihop till en smet. Låt vila i minst 15 min.
HÄLL ut sesamfröna i en djup tallrik .
Forma bönsmeten till 8 burgare med oljade händer .
Vänd dem i sesamfröna .
GRILLA burgarna på indirekt värme ca 12 min,
vänd då och då .
SERVERA gärna med GRÖN COUSCOUS .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: