lördag 29 augusti 2020
LINGONGLASS MED MARÄNGER, 6 PORT. Helgens efterrätt ?
LÄGG de färska lingonen i en liten skål .
Häll över ginet och låt dem stå och dra ca 30 min.
Vispa äggulor och florsocker ljust och poröst .
Rör ner lingonsylten och rör om väl .
VISPA grädden och tjock
med ca 1 cm smet .
TRYCK ner ca 12 maränger med undersidan uppåt i smeten.
Fyll på med resten av smeten och täck formen med folie .
LÅT FORMEN STÅ MINST 5 TIM I FRYSEN .
DOPPA formens botten hastigt i ljummet vatten .
Lägg ett SERVERINGSFAT över formen och stjälp
upp glassen .
GARNERA den skivade lingonglassen
med färska lingon .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar