fredag 11 september 2020

BRÖD MED SMAK AV CHILI & MYNTA , 2 REJÄLA BRÖD .



            HEJSAN !

GOTT & FESTLIGT  MED FYLLDA  BRÖD .
Fyllda bröd är perfekt sällskap till höstens soppor .
Forma frallor, limpor eller kransar och baka bröd
med DINA favoritsmaker .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
6 dl fingervarmt vatten
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk honung
10 dl vetemjöl special
4-5 dl siktat DINKELMJÖL
1 squash
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
1 kruka mynta

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en bunke .  Häll på vattnet och rör ut jästen .
Tillsätt olja, salt  och honung och rör ihop .
Tillsätt mjölet .  Knåda i 5 - 10 minuter eller kör med degkrokar.
Låt jäsa 1 timme .
SKÄR squashen i små bitar .
Hacka chilin och vitlöksklyftorna .
Fräs allt tills squashen mjuknat. Rör ner myntan i slutet .
DELA degen i 2 bitar.  Platta ut varje del till en tjock oval .
SKEDA upp fyllningen i mitten längs långsidan .
Rulla degen över fyllningen och tryck ihop den så att
den håller samman .
LÅT BRÖDEN jäsa på plåt ca 30 minuter .
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 30 min .

SPARA LITE fyllning till att toppa med de sista
minuterna i ugnen .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: