fredag 11 september 2020

JITTERBUGGAR, CA 55 ST.



                   HEJSAN !

MJUKSEGA,  med en fyllning av maräng
blir JITTERBUGGARNA härligt mjuksega .
Finns det något ljuvligare än doften av nybakat
mmm...! himla goa !

HÄR ÄR RECEPTET :
5 dl vetemjöl
4 msk strösocker
250 g smör/margarin
2 äggulor
MARÄNG :
2 äggvitor
1 dl socker
50 g hackad, mörk choklad

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA ihop mjöl, socker och smör till en smulig
massa .
Tillsätt äggulor och arbeta ihop till en deg .
LÅT vila i kyl i 30 minuter .
Kavla ut till en avlång platta.
Vispa äggvitorna till skum .
Tillsätt sockret under vispning och vispa till en maräng.
BRED över degen och strö på hackad choklad .
Rulla försiktigt ihop från långsidan .
Lägg rullen på skärbräda och ställ i frysen , i 30 min .
SKÄR i 4 mm tjocka skivor och lägg på plåt med
bakplåtspapper .
GRÄDDA i ugn 175 grader, 15 minuter .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: