lördag 3 oktober 2020

PEPPARBAKAD LAX MED FRÄSCH SALLAD , 6 PERS.




                        HEJSAN  !

KOLLA  DET  HÄR !   -BLANDA  gärna  svartpeppar,  ROSEPEPPAR,
                                         vitpeppar,  grönpeppar  och  pepparmix .

Alltid  kul med lite nya smaker,  - smaka  själva !
Om DU inte gillar  kombinationen , pröva med några .

HÄR ÄR RECEPTET :
600  G   LAX i  BIT
1 DL BLANDADE HELA PEPPARKORN 
1 MSK FLINGSALT
1 MSK RAPSOLJA  ELLER
ANNAN NEUTRAL OLJA

FÄNKÅLSSALLAD :
1 FÄNKÅL
2 APELSINER
2 BLODGRAPEFRUKTER
2 LIMER
1 CITRON
GRÖNKÅL ELLER RUCOLA

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen  på  200 grader .
LÄGG  laxen  på  bakpappersklädd  plåt .
MORTLA  pepparn  och  blanda  i  saltet .
KLAPPA  in  oljan  på  laxen   och  strö
över  pepparmixen .
TILLAGA  laxen  i  mitten  av  ugnen  i  
ca  20  minuter .
LÅT  vila  5  minuter  före  servering .
DÅ  blir  laxen  perfekt  krämig .

FÄNKÅLSSALLAD :
STRIMLA  fänkålen  tunt .
FILEA  apelsin  och  blod - GRAPE.
SKÄR  lime  och  citron  i  klyftor .
LÄGG  upp  salladsgrönt,  fänkål och  citrus
på  ett  fat och  SERVERA  tillsammans med 
laxen .

SMAKLIG  MÅLTID  och LYCKA TILL !





Inga kommentarer: