HEJSAN !
FESTLIGT SÅ DET FÖRSLÅR, BLIR DET NÄR
DET BJUDS OXFILE WELLINGTON ,
MEN DÅ ÄR DET NÅGOT ALLDELES EXTRA
SOM SKA FIRAS !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 - 800 G OXFILE'
2 VITLÖKSKLYFTOR
2 TSK CITRONSAFT
SALT, PEPPAR
1 PAKET KYLD SMÖRDEG, 250 G
1 BURK CHAMPINJONCREME, 185 G
1 ÄGG
RÖDVINSSKY :
1 SCHALOTTENLÖK
1 MOROT
2 MSK SMÖR
1 MSK VETEMJÖL
4 DL RÖDVIN
(ALT, Svartvinbärsjuice
EL, alkoholfritt vin)
1 DL VATTEN
1 1/2 MSK OXFOND
1 MSK TOMATPURE'
2 TSK SOJA
SALT, PEPPAR
SERVERING :
POTATISGRATÄNG
UGN : 200 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA vitlöken, gnid in köttet med citronsaft, vitlök,
salt och peppar .
BRYN köttet runt om ca 5 minuter tills det fått en brun
stekyta .
TA upp smördegen på lätt mjölat bakbord .
KAVLA till en lagom stor rektangel som täcker OXFILE'N .
BRED ut ett tjockt lager CHAMPINJONCREME
( DU behöver kanske inte hela burken ) över OXFILE'N .
LÄGG OXFILE'N på smördegen med CREME-sidan neråt .
PENSLA kanterna av smördegen med ägg och vik degen
runt om FILE'N , skarven ska vara på undersidan .
LÄGG den i bakpappersklädd långpanna .
PENSLA degen med uppvispat ägg .
GRÄDDA i mitten av ugnen 20 - 30 minuter tills smördegen
fått en gyllene färg .
LÅT köttet vila något innan det skärs upp i skivor .
RÖDVINSSKY :
SKALA och hacka lök och morot.
FRÄS grönsakerna i smöret , strö över vetemjöl.
TILLSÄTT vin , vatten , OXFOND , TOMATPURE'
och soja .
LÅT såsen koka under omrörning 10 minuter .
SMAKA av med salt och peppar sila såsen före servering .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar