lördag 3 oktober 2020

OXFILE WELLINGTON, 4 PORT.






                                       HEJSAN !

FESTLIGT  SÅ  DET  FÖRSLÅR,  BLIR  DET  NÄR 
DET BJUDS  OXFILE  WELLINGTON ,
MEN  DÅ  ÄR DET NÅGOT  ALLDELES EXTRA
SOM  SKA  FIRAS  !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 - 800 G OXFILE'
2 VITLÖKSKLYFTOR
2 TSK CITRONSAFT
SALT, PEPPAR
1 PAKET KYLD  SMÖRDEG,  250 G
1  BURK   CHAMPINJONCREME,  185 G
1 ÄGG

RÖDVINSSKY  :
1  SCHALOTTENLÖK
1  MOROT
2  MSK SMÖR
1  MSK VETEMJÖL
4  DL RÖDVIN
(ALT, Svartvinbärsjuice 
EL,  alkoholfritt  vin)
1 DL VATTEN
1 1/2  MSK OXFOND
1 MSK TOMATPURE'
2 TSK SOJA
SALT, PEPPAR

SERVERING :
POTATISGRATÄNG
UGN : 200 GRADER


SÅ  HÄR  GÖR  DU :
KROSSA  vitlöken,  gnid  in  köttet  med  citronsaft,  vitlök,  
salt  och  peppar .
BRYN  köttet  runt  om  ca  5  minuter  tills  det  fått  en  brun 
stekyta .
TA  upp  smördegen  på  lätt  mjölat  bakbord .
KAVLA  till  en  lagom  stor  rektangel  som  täcker  OXFILE'N .
BRED  ut  ett  tjockt  lager  CHAMPINJONCREME
( DU  behöver kanske inte hela burken ) över  OXFILE'N .

LÄGG  OXFILE'N  på  smördegen  med  CREME-sidan  neråt .
PENSLA  kanterna  av  smördegen  med  ägg  och  vik  degen
runt  om  FILE'N ,  skarven  ska  vara  på  undersidan .
LÄGG  den  i  bakpappersklädd  långpanna .
PENSLA  degen  med  uppvispat  ägg .
GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen 20 - 30 minuter  tills  smördegen
fått en  gyllene  färg .
LÅT köttet  vila  något  innan  det  skärs  upp i  skivor .

RÖDVINSSKY :
SKALA och hacka lök och morot.
FRÄS grönsakerna i smöret ,  strö  över vetemjöl.
TILLSÄTT vin , vatten , OXFOND ,  TOMATPURE'
och  soja .
LÅT såsen koka under omrörning  10 minuter .
SMAKA av med salt och peppar  sila såsen  före  servering .


LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: