måndag 2 november 2020

ÄPPEL- OCH PÄRONRINGAR .



         
                             HEJSAN  !

När  frukten  dignar  på  träden  och  mognar  i  en  takt  långt  snabbare
än  vad  vi  hinner  äta,  gäller  det  att  hitta  på  sätt att  ta  tillvara  frukten .
Då  är  tiden inne  att  torka  äppel- och  päronringar .

SÅ HÄR GÖR DU  :
SKALA  och  kärna  ur  äpplena  eller  päronen  med  en  urkärnare.
Skiva  dem  tunt  och  häng  upp  på  tork .
Det  bästa är  att  hänga  upp  en  smal  pinne, exempelvis en  blom-
pinne  och sedan  trä  upp frukt -ringarna på  den.
Det  går också bra att  hänga  dem  direkt  på  ett  snöre ,
men  då  finns  risken att  de  åker  emot   varandra  och  blir  fula .
Ringarna  brukar  vara  klara  efter  3 - 5  dagar .
Förvara  dem  i  en  papperspåse .
             Ät  dem  som  godis,  blanda  i  muslin,  eller lägg  på  
            frukost-gröten .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: