måndag 30 november 2020

PEPPARKAKSSTUBBE, 6 REJÄLA BITAR ELLER 12 MINDRE.




                                HEJSAN !

Å ,  DET DOFTAR  PEPPARKAKA !

PEPPARKAKSSTUBBE FYLLD MED LINGONGRÄDDE
ÄR EN FRÄSCH OCH SÖT AVSLUTNING PÅ KVÄLLEN .

HÄR ÄR RECEPTET :
5  äggvitor
2  dl  strösocker
1/2  dl  florsocker 
1/2  dl  majsstärkelse
1  dl  mandel-mjöl
2  msk  pepparkakskryddor
1  dl  mandelspån 

FYLLNING :
5  dl  vispgrädde
1  msk  strösocker
2  dl  frysta  och  tinade  lingon

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT ugnen  på  175  grader .
Vispa  äggvitorna  med  1/2  dl  av  sockret .
När  det  börjar  bli  vitt  och  fast , 
tillsätt  resten  av  sockret  lite i  taget .
BLANDA  florsocker,  majsstärkelse,  mandel-mjöl
och  pepparkakskryddor  och  vänd  ner  i  
marängsmeten .
RITA  en  rektangel,  ca  20 x 30  cm ,  på  baksidan 
av  ett  bakplåtspapper .
SPRITSA  ca  8  längder  inne  i  rektangeln ,  låt  
längderna  överlappa  varandra  något .
STRÖSSLA  över  mandelspån  .
GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen  i  15  -  20  minuter .
NÄR  rullen  är  klar ,  vänd  den  upp  och  ner  på
ett  bakplåtspapper .  LÅT  SVALNA  .

FYLLNING  :
VISPA  GRÄDDEN  fast  tillsammans  med  sockret ,
blanda  sedan  ner  lingonen  och  bre  fyllningen  på  kakan .
RULLA   ihop  rullen  med  hjälp  av  bakplåtspappret .
LÄGG  den  med  skarven  neråt  i  kyl   på  ett  fat  .

DEKORERA  PEPPARKAKSRULLEN  
med  lite  pudrat  florsocker  och   lingon  
om  DU  vill .

GOD  JUL !



Inga kommentarer: