HEJSAN !
Å , DET DOFTAR PEPPARKAKA !
PEPPARKAKSSTUBBE FYLLD MED LINGONGRÄDDE
ÄR EN FRÄSCH OCH SÖT AVSLUTNING PÅ KVÄLLEN .
HÄR ÄR RECEPTET :
5 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 dl florsocker
1/2 dl majsstärkelse
1 dl mandel-mjöl
2 msk pepparkakskryddor
1 dl mandelspån
FYLLNING :
5 dl vispgrädde
1 msk strösocker
2 dl frysta och tinade lingon
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Vispa äggvitorna med 1/2 dl av sockret .
När det börjar bli vitt och fast ,
tillsätt resten av sockret lite i taget .
BLANDA florsocker, majsstärkelse, mandel-mjöl
och pepparkakskryddor och vänd ner i
marängsmeten .
RITA en rektangel, ca 20 x 30 cm , på baksidan
av ett bakplåtspapper .
SPRITSA ca 8 längder inne i rektangeln , låt
längderna överlappa varandra något .
STRÖSSLA över mandelspån .
GRÄDDA i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter .
NÄR rullen är klar , vänd den upp och ner på
ett bakplåtspapper . LÅT SVALNA .
FYLLNING :
VISPA GRÄDDEN fast tillsammans med sockret ,
blanda sedan ner lingonen och bre fyllningen på kakan .
RULLA ihop rullen med hjälp av bakplåtspappret .
LÄGG den med skarven neråt i kyl på ett fat .
DEKORERA PEPPARKAKSRULLEN
med lite pudrat florsocker och lingon
om DU vill .
GOD JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar