onsdag 17 februari 2021

KASSLER GRATINERAD MED BROCCOLI, 4 PORT.





                                               HEJSAN  !

Otroligt  enkelt  och  jättegott .
 Den  kom  till  när  jag  inte  hade  så  mycket  broccoli 
hemma  som  jag  trodde !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 rejäla  skivor  kassler
1 - 2  tomater  i  skivor
ca  200 g  färska  eller  frysta  broccolibuketter
1 1 /2  riven  Västerbottenost 
1/2 - 1  dl  CREME FRAICHE
1  krossad  vitlöksklyfta 
TILLBEHÖR :
Kokt pasta  och  småbladssallad .

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  UGNEN  PÅ  225  GRADER
.Lägg  kasslerskivorna  på  ett  smort ugnsfast  fat .
Täck  dem  med  tomatskivor  .
KOKA  broccolin  knappt  mjuk i  lättsaltat  vatten 
och  finhacka  den .
Blanda  det  hackade med  ost,  CREME FRAICHE
och  vitlök .  FÖRDELA  broccoli-röran  på
kasslerskivorna .
Får  DU   broccoli - röra  över  servera  den  tillsammans
med  pastan .
STÄLL in  fatet  högt  upp  i  ugnen  och  gratinera 
kasslern  10 - 15  minuter  tills  osten  smält .

SERVERA  med  kokt  pasta  och  en  sallad  med 
fetaost  i  olja  och  småblads  sallad .

SMAKLIG  MÅLTID och LYCKA TILL !


Inga kommentarer: