HEJSAN !
I samma bok, FARMORS BAKBOK , hittade jag detta recept
som FARMOR bjöd till efterrätt !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 1/2 dl rundkornigt ris
1 liter vatten (hälften kan vara lättmjölk) på Farmors tid var det Skummjölk)
2 msk smör/margarin
3 msk sirap
4 - 5 äpplen
kanel eller ingefära i pulver
2 dl vispgrädde
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset i vatten eller hälften mjölk tills det är mjukt .
SMÄLT smöret /margarinet i en stekpanna eller kastrull
och ringla ner sirapen .
Rör om med en träsked och låt det hela koka några minuter.
RÅRIV äpplena och vänd ner dem och karamellsåsen i riset .
SERVERA ÄPPERISET pudrat med kanel eller ingefära och
med vispgrädde till .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar