söndag 7 mars 2021

MIN, ENKLA CHOKLADMOUSSE MED CITRUSSKAL, 4 - 6 PERS.




      HÅLL I OCH HÅLL UT  !

                                                            HEJSAN  !

DETTA ÄR EN PERFEKT DESSERT ATT FÖRBEREDA DAGEN INNAN  !

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g mörk choklad , 70 %
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker

CITRUSSKAL :
1 apelsin
1 citron
1 dl vatten
1 dl strösocker

GARNERING :
färsk mynta

TILLBEHÖR :
färska hallon 

SÅ HÄR GÖR DU :
CHOKLADMOUSSE :
Bryt chokladen i mindre bitar .
Blanda choklad, grädde och strösocker
i en kastrull .
Värm under omrörning, på svag värme ,
tills chokladen smält.
Den får absolut inte bli för varm, då kan
moussen bli grynig .
Sila genom en finmaskig sil och ställ i
kylen till nästa dag .
CITRUSSKAL :
Skrubba apelsinen och citronen i hett
vatten .
Skala dem med potatisskalare utan att 
det vita kommer med .
Finstrimla skalen .
Koka upp vatten och strösocker, lägg
ner skalen och koka dem mjuka i 10-15 
minuter .
Lägg dem på ett  hushållspapper för 
att torka .
SERVERING :
Vispa den kalla chokladsmeten fluffig 
och spritsa den i glas .
GARNERA :
moussen med  citrusskalen  och mynta,
servera med hallonen .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: