HÅLL I OCH HÅLL UT !
HEJSAN !
DETTA ÄR EN PERFEKT DESSERT ATT FÖRBEREDA DAGEN INNAN !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g mörk choklad , 70 %
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
CITRUSSKAL :
1 apelsin
1 citron
1 dl vatten
1 dl strösocker
GARNERING :
färsk mynta
TILLBEHÖR :
färska hallon
SÅ HÄR GÖR DU :
CHOKLADMOUSSE :
Bryt chokladen i mindre bitar .
Blanda choklad, grädde och strösocker
i en kastrull .
Värm under omrörning, på svag värme ,
tills chokladen smält.
Den får absolut inte bli för varm, då kan
moussen bli grynig .
Sila genom en finmaskig sil och ställ i
kylen till nästa dag .
CITRUSSKAL :
Skrubba apelsinen och citronen i hett
vatten .
Skala dem med potatisskalare utan att
det vita kommer med .
Finstrimla skalen .
Koka upp vatten och strösocker, lägg
ner skalen och koka dem mjuka i 10-15
minuter .
Lägg dem på ett hushållspapper för
att torka .
SERVERING :
Vispa den kalla chokladsmeten fluffig
och spritsa den i glas .
GARNERA :
moussen med citrusskalen och mynta,
servera med hallonen .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar