HEJSAN !
FYRKORNSKROSS, ÄR EN BLANDNING AV VETE, RÅG,
KORN OCH HAVRE .
DET HAR HÖGT KOSTFIBERINNEHÅLL OCH ÄR RIKT PÅ
MAGNESIUM OCH JÄRN .
Idag hade jag Leverpastej och skivad gurka på detta jättegoda ,
hembakta bröd !
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl 4 - kornskross, t ex från Saltå Kvarn
4 dl vatten
5 dl filmjölk
25 g jäst
1/2 dl flytande honung
3 tsk salt
2 msk rapsolja
10 dl DINKELMJÖL
3 msk solrosfrön
2 msk linfrön
1 rivet äpple
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 200 GRADER .
KOKA ihop 4 - kornskross och vatten under omrörning till en lös gröt .
Häll över i en bunke och blanda ner filmjölken .
Låt svalna till fingervarmt .
SMULA ner jästen i bunken och rör tills jästen lösts upp .
Tillsätt honung , salt, olja , rivet äpple och mjöl .
Arbeta ihop till en smidig deg .
Låt jäsa övertäckt 1 timme .
KNÅDA degen lätt på mjölat bakbord och dela den i 2 delar .
FÖRDELA solros- och linfrön i botten och på sidorna i
två väl smorda formar på vardera 1 1/2 liter .
Lägg i degen och låt jäsa , ca 30 minuter .
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 35 minuter .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar