onsdag 19 maj 2021

KÅLPUDDING PÅ MITT VIS , 4 PORT.



                                            HEJSAN  !

SÅ HÄR GÖR JAG KÅLPUDDING  OCH DEN BLIR SÅ GOD.
SÅ GOD .
BÅDE STORA OCH SMÅ, UNGA OCH  GAMLA  
GILLAR PUDDINGEN  MED  KOKT POTATIS , SÅS 
OCH LINGONSYLT  .
VARSÅGODA  ! 

HÄR ÄR RECEPTET :
Ca  1/2  vitkålshuvud,  ca  3/4  kg
FÄRS :
300 g blandfärs 
2 kokta kalla potatisar 
1 -1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 3 dl mjölk
UGN :200 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
TA BORT de yttersta bladen på vitkålen .
Skär kålen i skivor, för att sedan kunna skära den i tärningar 
och bryn den på svag värme med i lite smör/margarin .
Rör om ofta så kålen inte blir bränd .
MOSA POTATISEN och arbeta in den i färsen tillsammans
med salt  och vitpeppar .
Späd färsen med mjölk till en ganska lös smet .
LÄGG HÄLFTEN  av kålen i en smord form .
Bred färsen över och täck med resten av kålen .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 45 - 60 minuter eller tills kålen 
blivit mjuk och färsen är genomstekt .
SPÄD med lite vatten om kålen ser ut att bli torrunder 
stekningen i ugnen .

SERVERA med kokt potatis, rårivna morötter med 1/2 rivet äpple i.
 
"så säger barnen !  "jag tycker inte om sånt " då säger jag -
Du behöver inte äta det , men Du kan smaka ...
Är det inte gott får Du slippa !
Nästa gång går det kanske lättare att prova!

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: