HEJSAN !
SÅ HÄR GÖR JAG KÅLPUDDING OCH DEN BLIR SÅ GOD.
SÅ GOD .
BÅDE STORA OCH SMÅ, UNGA OCH GAMLA
GILLAR PUDDINGEN MED KOKT POTATIS , SÅS
OCH LINGONSYLT .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
Ca 1/2 vitkålshuvud, ca 3/4 kg
FÄRS :
300 g blandfärs
2 kokta kalla potatisar
1 -1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 3 dl mjölk
UGN :200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
TA BORT de yttersta bladen på vitkålen .
Skär kålen i skivor, för att sedan kunna skära den i tärningar
och bryn den på svag värme med i lite smör/margarin .
Rör om ofta så kålen inte blir bränd .
MOSA POTATISEN och arbeta in den i färsen tillsammans
med salt och vitpeppar .
Späd färsen med mjölk till en ganska lös smet .
LÄGG HÄLFTEN av kålen i en smord form .
Bred färsen över och täck med resten av kålen .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 45 - 60 minuter eller tills kålen
blivit mjuk och färsen är genomstekt .
SPÄD med lite vatten om kålen ser ut att bli torrunder
stekningen i ugnen .
SERVERA med kokt potatis, rårivna morötter med 1/2 rivet äpple i.
"så säger barnen ! "jag tycker inte om sånt " då säger jag -
Du behöver inte äta det , men Du kan smaka ...
Är det inte gott får Du slippa !
Nästa gång går det kanske lättare att prova!
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar