söndag 9 maj 2021

THAISTEKTA KYCKLINGFÄRS - BULLAR MED PASTA, 4 PORT.




                                           HEJSAN !

KYCKLINGFÄRS  är  ett  bekvämt  halvfabrikat  i  köttdisken .
HÄR  har  jag  använt  färsen  till  köttbullar,  som  i  det  thailändska
köket vanligtvis  görs  på  fläsk .
DE  blev  kryddiga  och  delikata  i  smaken !
mmm... !

HÄR ÄR RECEPTET :
400 g  kycklingfärs 
3 -4  salladslökar
1  mild  röd  spanskpepparfrukt
1  msk  finriven färsk  ingefära
1  msk  lime - saft
1  msk  fisk-sås
4 - 5  msk  sesamfrö
2 - 3  msk  rapsolja
PASTA 
4 portioner  pasta
1 stor  morot
3 msk  strimlad  persilja
1/2 msk olivolja
1 - 2  tsk sesamolja
TILLBEHÖR 
Sweet  chilisås ,
thai eller kinesisk 
soja
blomkål

SÅ HÄR GÖR DU :
ANSA och skiva löken .
Dela  kärna ur och finhacka pepparfrukten .
LÄGG färsen  i  en  bunke .  Tillsätt  lök,  pepparfrukt ,
ingefära,  limesaft  och fisksås  och  blanda  väl .
Blanda i sesamfröna .  Forma och  rulla  färsen till  bullar.
HETTA  upp  oljan  stekpanna.   Bryn  färsbullarna  runt
om ca 3  minuter , lägg  inte  för  många  åt  gången  i
stekpannan   Efterstek  färsbullarna  under  lock i 5 min
eller  tills  de  är  genomstekta  och  håll  dem  varma .
SKALA  och  skär  moroten  i  smala  strimlor .
KOKA  pastan  enligt anvisning  på  förpackningen ,
låtmorotsstrimlorna  koka  med  den  sista  minuten .
Låt  rinna  av  i  ett  durkslag .
Blanda  pastan  med  persiljan  och  oliv- och  sesam-
oljan .
SERVERA den  med  bullarna , sweet chilisås och soja .
+ blomkål .

SMAKLIG MÅLTID OCH LYCKA TILL !





Inga kommentarer: