söndag 18 juli 2021

GRÄDDSTUVAD PURJOLÖK, 8 PORT.




                                    HEJSAN !

Detta är  ett  krämigt  tillbehör  till  lammstek .
Purjon  kan  även  ätas  som  lunch tillsammans
med  potatis  och  några  skivor  skinka .

HÄR ÄR RECEPTET  :
4  purjolökar, ca 800 g
2  msk  smör- rapsolja
4  dl  vispgrädde
1  tsk  salt
2  krm svartpeppar
2  tsk  pressad  citronsaft
2  msk  hackad  dragon 

SÅ HÄR GÖR DU  :
ANSA och  skölj  purjolökarna .
SKÄR dem i  3 - 4  cm  långa  bitar  och  fräs
i  smör & rapsolja  i  en  stor  kastrull .
HÄLL på  grädden .  Salta och peppra .
LÅT  koka  på  svag  värme  UTAN  lock 5-7 min.
SMAKA av  med  citronsaft  och  dragon .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: