fredag 24 september 2021

KANTARELL - & OLIVBRÖD , 1 bröd .

 


                                     HEJSAN !  

" Har Du sett herr kantarell, bort i ene- backen,  han kom dit 

i förrgår kväll med sin hatt på nacken ... "

Så lyder "kantarellvisan ".

HÄR ÄR RECEPTET :

50 g  jäst

4 dl  vatten , fingervarmt

2 tsk salt

1 tsk lätt stött fänkål

1/2  dl  rapsolja

2 msk sirap

6 dl  lantvetemjöl

ca 5  dl vetemjöl Special 

1 dl svarta hackade oliver

2 dl hackade & smörfrästa kantareller

SÅ HÄR GÖR DU :

SMULA  jästen i en bunke .   Häll på vattnet och rör ut jästen .

Tillsätt salt,  fänkål, olja, sirap och det mesta av mjölet .

Arbeta till smidig deg som släpper bunkens kanter .

Låt jäsa övertäckt i 30 minuter .

ARBETA  degen , tillsätt oliver och  kantareller och mer mjöl

om det behövs .

Forma till en längd  och  lägg  på bakplåtspapper  på plåt.

Gör några skåror med en vass kniv .

Låt jäsa ca 30 minuter .

GRÄDDA  i 225  grader  10 minuter .

Sänk värmen  till  190 grader och grädda ytterligare 20 min.

Låt svalna på galler under bakduk .

SÅ HIMLA GOTT och SMAKRIKT !  LYCKA TILL !


Inga kommentarer: