tisdag 26 oktober 2021

BULJONG - KOKT FLÄSKFILE' OCH GRÖNSAKER , 4 PORT.

 


                                        HEJSAN !

LÄTTLAGAT och fräscht i all sin enkelhet och ingredienserna ,

både köttet och grönsakerna kan man byta efter behag .

Ju godare buljong desto godare smakar det !  mm...  jättegott !


HÄR ÄR RECEPTET :

1 fläskfile'  300 -400 g 

4 - 6 morötter 

1 medelstor squash 

2 små purjolökar

gröna ärter

5 dl köttbuljong

3 msk sherry (kan uteslutas)

salt, svartpeppar


SÅ HÄR GÖR DU :

KOKA upp buljongen i en kastrull eller gryta  stor nog att rymma allt .

Smaksätt med sherryn .  Krydda lätt .

Skär morötterna i centimetertjocka skivor och

låt dem sjuda i buljongen under lock .

SKÄR  sedan de andra grönsakerna ,( utom  de gröna ärterna , ) 

i lagom stora munsbitar  och låt dem sjuda med morötterna efter ca 5 minuter .

Låt det koka  tills det är halvmjukt .

SKÄR fläskfile'n i ungefär 2 cm tjocka skivor och lägg

dem och ärterna i grytan .

LÅT sjuda  några minuter - köttet blir genomkokt rätt snabbt.

Smaka av buljongen och krydda eventuellt mer .

Gott med kokt potatis till .


SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: