HEJSAN !
MIN Barndoms älsklingskakor bakades på havregryn ,
strösocker och margarin .
De gjordes alltid i sista minuten eftersom de är godast pinfärska .
Även om man vill äta nyttigt kan det uppstå behov av
något syndigt sött och fett och gryn-kakorna passar bra i sin moderna
form med havrekli och margarin istället för smör.
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g margarin
1 1 /2 dl strösocker
1 1 /2 dl kli (havre)
3 dl havregryn
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT margarinet i en stor kastrull .
Häll ner sockret och rör om så att det smälter .
BLANDA ner kli och vetemjöl och låt det svälla
några minuter .
Rör till sist ner havregrynen .
PLATTA ut smeten i en fyrkantig eldfast form
med låga kanter - ca 25 x 25 cm .
Smeten ska vara ungefär 1 cm hög .
GRÄDDA i 200 graders ugnsvärme ungefär 12 min.
eller tills det är gyllenbrunt .
Ta ut formen och låt svalna något .
Skär ca 3 x 3 cm stora rutor .
Låt kakorna ligga kvar i formen när de serveras
så smular det mindre .
GOTT till fruktefterrätter och glass .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar