tisdag 26 oktober 2021

GRYN - KAKOR , 36 ST.

 


                                             HEJSAN  !

MIN Barndoms  älsklingskakor bakades  på  havregryn ,

strösocker  och  margarin  .

De  gjordes  alltid  i  sista  minuten  eftersom  de  är  godast pinfärska .  

Även  om  man vill äta  nyttigt  kan  det  uppstå  behov  av 

något syndigt sött  och fett  och gryn-kakorna passar  bra i sin  moderna  

form med  havrekli och  margarin istället för smör.


HÄR ÄR RECEPTET :

150 g margarin

1 1 /2  dl  strösocker

1 1 /2  dl  kli  (havre)

3 dl  havregryn


SÅ HÄR GÖR DU :

SMÄLT  margarinet  i  en  stor  kastrull .

Häll  ner  sockret  och  rör  om  så  att  det  smälter .

BLANDA ner kli och vetemjöl och låt det svälla 

några minuter .

Rör till sist ner havregrynen .

PLATTA ut smeten i en fyrkantig eldfast form  

med  låga kanter - ca 25 x 25 cm .

Smeten ska vara ungefär 1 cm hög .

GRÄDDA i 200 graders ugnsvärme ungefär 12 min.

eller tills  det är gyllenbrunt .

Ta ut formen och låt svalna något .

Skär ca 3 x 3 cm stora  rutor .

Låt kakorna ligga kvar i formen när de serveras

så smular det mindre .

GOTT till fruktefterrätter och glass .

LYCKA TILL !

                                         

Inga kommentarer: