lördag 23 oktober 2021

FRÖ - BULLAR , 20 ST .

 


                              HEJSAN  !


LÄCKRA   frö- bullar,  där  pumpakärnor blir  lätt  gröna 

under gräddningen ,  inget  att  oroa  sig  över .

De blir jättegoda  i  smaken  och  knapriga fröer och kärnor .

GOTT  till både fika  och  frukost .


HÄR ÄR RECEPTET :

1 1/2  dl solroskärnor

1  dl  pumpakärnor 

5 dl vatten 

50 g jäst

1 /2 dl rapsolja

2 msk flytande honung

2 tsk salt

2 dl grovt  rågmjöl

3 dl  dinkelmjöl

6 dl vetemjöl special  fullkorn 

GARNERING :

pumpakärnor,  solrosfrö, lite linfrö.

SÅ HÄR GÖR DU :

ROSTA  fröna  i en torr stekpanna, rör hela tiden .  Låt svalna.

Smula ner jästen i en degbunke .

VÄRM  vattnet till ca 37 grader, tillsätt  lite av vattnet och lös upp jästen.

Tillsätt resterande vatten, olja, flytande honung och saltet .

Vänd ner rågmjöl,  dinkelmjöl och vetemjöl special .

ARBETA  samman med kraftiga rörelser till en blank och smidig deg .

Blanda ner de rostade fröna när degen känns  smidig .

Knåda ytterligare en stund .  Låt degen  jäsa övertäckt 45 minuter .

TA upp degen på mjölat bakbord  och knåda den lite lätt .

Dela degen i 2 lika stora bitar .  Forma  bitarna till avlånga rullar och

dela varje rulle i 10 lika stora bitar .  Rulla till släta bullar .

PLACERA  på bakpappersklädda plåtar .

Pensla ovansidan med vatten och strö över frön till garneringen .

Låt  bullarna  jäsa ytterligare 30 minuter .

SÄTT  ugnen på  250 grader.  Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7 minuter .


LYCKA TILL !

hoppas Ni gillar dem ?


Inga kommentarer: