HEJSAN !
BJUD IN TILL HÖSTFEST !
KANTARELLER tillsammans med mustiga kryddor , grädde
och lagrad ost i ett pajskal är en given SUCCE'
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vetemjöl
1 dl fullkornsdinkel eller grahamsmjöl
125 g smör / margarin
2 msk kallt vatten .
FYLLNING :
1 gul lök
1 /2 röd chili
500 g färska kantareller
smör eller margarin
salt , kryddmix
1 1/2 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 kryddmått muskot
150 g riven lagrad ost
ÄGGSTANNING :
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt och pepparmix
SÅ HÄR GÖR DU :
KÖR vetemjöl, fullkornsdinkel och smör till en deg i matberedare .
Tillsätt vattnet och kör matberedaren i ytterligare några sekunder .
Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i minst 30 minuter, gärna längre .
SÄTT ugnen på 225 grader . Förgrädda pajskalet i 10 minuter .
HACKA löken och skär chilin i mycket små bitar .
Dela kantarellerna en gång . Fräs lök, chili och kantareller, lite i taget i matfett .
När allt är stekt, lägg allt i stekpannan och smaksätt med timjan, rosmarin och muskot .
Lägg fyllningen i pajskalet . Strö på osten .
VISPA ihop ägg, vispgrädde, salt och peppar till en äggstanning .
Häll det över fyllningen och grädda i ugnen 25 - 30 minuter.
Äggstanningen ska ha stannat när pajen är färdig .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar