lördag 23 oktober 2021

KANTARELLPAJ MED HÄRLIGA ÖRTER , 8 PERSONER .

 


                           HEJSAN  !

BJUD  IN  TILL  HÖSTFEST !

KANTARELLER  tillsammans  med  mustiga  kryddor , grädde  

och  lagrad  ost  i  ett  pajskal  är  en  given  SUCCE'


HÄR ÄR RECEPTET :

2 dl vetemjöl

1 dl fullkornsdinkel  eller grahamsmjöl

125 g smör / margarin

2  msk  kallt  vatten .

FYLLNING :

1 gul lök

1 /2  röd chili

500 g  färska  kantareller

smör  eller  margarin

salt ,  kryddmix

1 1/2  tsk  timjan

1  tsk  rosmarin

1 kryddmått  muskot

150 g  riven  lagrad  ost

ÄGGSTANNING :

3  ägg

3  dl  vispgrädde

salt och pepparmix 

SÅ HÄR GÖR DU :

KÖR  vetemjöl,  fullkornsdinkel  och  smör   till  en  deg i  matberedare .

Tillsätt  vattnet  och  kör  matberedaren  i  ytterligare  några  sekunder .

Tryck  ut  degen  i  en  pajform  och  ställ  kallt  i  minst  30  minuter,  gärna längre .

SÄTT ugnen  på  225  grader .  Förgrädda  pajskalet  i  10  minuter .

HACKA  löken och skär chilin  i  mycket  små  bitar .

Dela  kantarellerna  en  gång .  Fräs  lök, chili  och  kantareller,  lite  i  taget i matfett .

När allt är stekt,  lägg allt i stekpannan  och smaksätt med  timjan, rosmarin och muskot .

Lägg fyllningen i pajskalet .  Strö på osten .

VISPA  ihop ägg, vispgrädde, salt och peppar  till en äggstanning .

Häll det  över fyllningen och  grädda  i  ugnen 25 - 30 minuter.

Äggstanningen  ska  ha  stannat  när  pajen  är  färdig .


SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !




Inga kommentarer: