HEJSAN
Funkar till både fest och vardag .
DEN här rätten kan jag lova Er ,
slår väl ut som NYÅRS- RÄTT ;
På kvällskvisten ...mm.. !- himla gott !
DET HÄR BEHÖVER DU :
800 g fläsk-file
eller kotlett
200 g grönmögelost, i bitar
1 stort blomkålshuvud
1 msk smör /margarin
salt å peppar
2 1/2 dl kräm fraiche
SÅ HÄR GÖR DU :
POLERA köttet och stek på hög värme i panna
tills det får en vacker stekyta .
TA av från pannan och skär ett djupt snitt i köttet
när DU trycker ner bitar av osten .
Spar lite av osten till såsen .
BAKA i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter,
tills köttet är genomstekt .
BRYT blomkålen i mindre bitar och koka tills
den är mjuk .
MIXA kålen med stavmixer tillsammans med
smör, salt och peppar .
SERVERA med grönsallad och sås gjord på
det sista av osten som får koka ihop med
kräm fraichen, tills osten har smält .
SMAKLIG MÅLTID och GOTT NYTT ÅR !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar