HEJSAN !
Den här gratängen är ett måste på JULBORDET i våt familj .
Så himla god , mm....! Gott med små prinskorvar, små köttbullar,
bacon eller vad Du känner för ... JULSKINKA .
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g djupfryst , hackad grönkål
1 kg potatis
1 palsternacka
3 morötter
1 rotselleri
2 dl riven ost
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 tsk svartpeppar / pepparmix
2 - 3 tsk örtsalt
3 msk ljus sirap
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA grönkålen enligt förpackningens anvisning .
Skala och skiva potatis, palsternacka, morötter och rotselleri .
Koka palsternacka , rotselleri och morötter i lättsaltat vatten i
en gryta ca 4 minuter .
VARVA potatis och övriga rotfrukter i en ugnssäker form .
Strö över den rivna osten .
Lägg Grönkålen som ett översta lager på gratängen .
BLANDA grädde, kryddor och sirap och häll över gratängen .
Sätt in i ugnen och tillaga i 200 grader , ca 40 minuter .
SERVERA gratängen som den är eller något tillbehör till .
GRÖNKÅL , C-VITAMINRIK OCH NYTTIG
Om Du har FÄRSK GRÖNKÅL .
Hacka den sköljda kålen och koka den mjuk i
lättsaltat vatten i en gryta ca 30 minuter.
Låt kålen rinna av och lägg den på gratängen
så som i receptet i receptet ovan .
GOD JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar