HEJSAN !
Skinkan är stor , så den räcker länge eller till flera .
Det som blir över kan Du frysa i skivor .
Jag tänkte lägga ut receptet på 1 rimmad skinka .
Jag brukar göra den i ugnen , men någon vill kanske koka den
så jag lägger ut båda två .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 RIMMAD SKINKA ca 3 kg
GRILJERING :
1 ägg, 1 msk senap, 1 msk fransk senap , 1 msk socker -
rörsocker eller strösocker + 1/2 dl ströbröd .
SÅ HÄR GÖR DU : KOKT JULSKINKA .
SPOLA av skinkan med kallt vatten . LÅT eventuellt nät sitta kvar .
STICK i en köttermometer, se till att spetsen kommer i mitten av skinkan
och att så mycket som möjligt av röret är i skinkan .
LÄGG skinkan i en gryta och häll på vatten så att det täcker skinkan .
KOKA upp och sjud sedan skinkan på svag värme tills termometern visar 70 grader ,
för saftig skinka eller
75 grader för en skinka med "klassisk skinksmak " .
ELLER SÅ HÄR : UGNS- KOKT JULSKINKA
SKINKAN kan också lindas in i ugnsfolie och läggas i en långpanna .
TILLAGA i nedre delen av ugnen i 175 grader till ovan nämnd temperatur .
BERÄKNA i båda fallen 45 minuter - 1 timme per kilo skinka .
LÅT skinkan vila ca 15 minuter innan nätet tas bort .
LÄGG skinkan i en ugnssäker form .
BLANDA samman ägg , de båda senapssorterna och socker .
BRED blandningen över skinkan och strö över ströbrödet .
GRILJERA skinkan i mitt i ugnen i 225 grader ca 15 minuter
tills skinkan fått fin färg .
LÅT skinkan kallna innan den skärs i tunna skivor och serveras på JULBORDET .
GOD JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar