lördag 18 december 2021

FISK UNDER GRÖNT TÄCKE , 4 PORTIONER .

 


                                                HEJSAN  !

Det  här  är  smaskens  kan  Ni  tro !

BRED  en  blandning  av  persilja,  ost,  olivolja 

och  ströbröd  över  fisken  och  gratinera ,

Gott,  snabbt  och  lätt .


DET HÄR BEHÖVER DU :

ca 500 g  fiskfile'  av lax, hälleflundra eller gös 

TILL GARNERING 

4 dl hackad persilja

2 dl smakrik ost ,  t ex västerbottenost 

eller lagrad svecia

rivet skal av 1 citron

3 msk olivolja

1/2 dl ströbröd

2 tsk salt

TILLBEHÖR 

kokt , gärna pressad potatis

1 paket, ca 250 g ,  hel spenat

kräm fraiche smaksatt med paprika 

och chili .


SÅ HÄR GÖR DU ,

SÄTT ugnen på 200 grader .

Blanda alla ingredienser till garneringen .

LÄGG fisken på ett smort ugnsfast fat .

Bred över persiljeblandningen .

Sätt in fatet mitt i ugnen och gratinera

fisken 15 - 20 minuter tills den är färdig.

SERVERA med kokt potatis och smörstekt 

spenat  samt en kräm fraiche - sås .

SMAKLIG MÅLTID !



                                                   

                                                         


Inga kommentarer: