HEJSAN !
HONUNG och KARDEMUMMA ,
ger REVBENEN en spännande smak och fin yta .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 kg revben
MARINAD :
3 dl chilisås
1 dl olja
5 msk krossade kardemummafrön
1 /2 dl honung
salt och peppar
UGN : 225 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA upp rikligt med vatten i en stor kastrull .
LÄGG i Revbenen .
LÅT vattnet koka upp igen och skumma .
SÄNK värmen och låt Revbenen koka tills köttet lossnar från benen .
DET tar 1 - 2 timmar beroende på Revbenens tjocklek .
MARINAD :
BLANDA ingredienserna och smaka av med salt och peppar .
LÅT Revbenen ligga i marinaden 1 dygn .
LÄGG Revbenen i en långpanna och stek mitt i ugnen
tills de har fått fin färg , 10 - 15 minuter .
GOD JUL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar