fredag 10 december 2021

REVBEN MED JULSMAK ,,,,, mm ....!

 


                                     HEJSAN  !

HONUNG  och  KARDEMUMMA  ,

ger  REVBENEN  en spännande  smak  och fin yta .


HÄR ÄR RECEPTET :

2 kg  revben 

MARINAD :

3 dl chilisås 

1 dl olja

5 msk krossade kardemummafrön

1 /2 dl honung

salt och peppar 

UGN :  225  grader .

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA  upp rikligt med vatten i en stor kastrull .

LÄGG i Revbenen .

LÅT vattnet koka upp  igen och skumma .

SÄNK värmen och låt Revbenen koka tills köttet lossnar från benen .

DET tar 1 - 2 timmar  beroende på Revbenens tjocklek .

MARINAD :

BLANDA ingredienserna  och  smaka  av med  salt  och peppar .

LÅT Revbenen ligga i marinaden 1 dygn .

LÄGG Revbenen i en långpanna och stek mitt i ugnen 

tills de har fått  fin  färg ,  10 - 15 minuter .


GOD  JUL !

                                        

Inga kommentarer: