HEJSAN !
mm... himla gott !
BLANDA blomkål och potatis för ett riktigt gott mos ,
till Dina biffar gjorda på blandfärs .
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g blandfärs
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 äggulor
1 dl vispgrädde
salt och pepparmix
smör / margarin till stekning
1 1 /2 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vatten
1 dl grädde
TILLBEHÖR :
2 dl frysta lingon 1 dl socker
200 g haricots verts
MOS :
500 g mjölig potatis .
400 g blomkål
1 dl kräm fraiche
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA löken och riv fint .
Blanda färsen med löken och pressa ner vitlöken.
Rör ner äggulor och vispgrädde.
Salta och krydda med pepparmix.
Forma till små biffar .
LÅT lingonen tina något och mosa sedan lite lätt
med sockret.
KOKA haricots verts i lättsaltat vatten i 4 minuter .
HETTA upp en klick smör i en stekpanna och stek
biffarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida .
Ta upp biffarna och koka ur pannan med fond, vatten
och grädde.
SKALA potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Dela blomkålen i mindre buketter och koka dem mjuka
i lättsaltat vatten .
Häll bort vattnet från potatisen och blomkålen.
Blanda och mosa med en potatisstöt .
Vispa ner kräm fraiche och smaka av med salt och pepparmix .
SERVERA biffarna med moset, haricots verts och lite lingon .
HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID !
och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar