söndag 6 februari 2022

FÄRSBIFFAR MED BLOMKÅLSMOS , 4 PERSONER .

 


                                        HEJSAN  !

mm... himla  gott !

BLANDA  blomkål  och  potatis  för  ett  riktigt  gott  mos ,

till Dina biffar  gjorda  på  blandfärs .


HÄR ÄR RECEPTET :
600 g  blandfärs

1/2  gul lök

1 vitlöksklyfta

3 äggulor

1 dl vispgrädde

salt och pepparmix

smör / margarin till stekning 

1 1 /2 msk koncentrerad kalvfond

2 dl vatten

1 dl grädde

TILLBEHÖR :
2 dl frysta lingon 1 dl socker

200 g haricots verts 

MOS :

500 g mjölig  potatis .

400 g blomkål

1 dl kräm fraiche


SÅ HÄR GÖR DU :

SKALA löken och riv fint .

Blanda färsen med löken och pressa ner vitlöken.

Rör  ner äggulor och vispgrädde.

Salta och krydda med pepparmix.

Forma till små biffar .

LÅT lingonen tina något och mosa sedan lite lätt 

med sockret.

KOKA haricots verts i lättsaltat vatten i 4 minuter .

HETTA upp en klick smör i en stekpanna och stek

biffarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida .

Ta upp biffarna och koka ur pannan med fond, vatten

och grädde.

SKALA potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

Dela blomkålen i mindre buketter och koka dem mjuka

i lättsaltat vatten .

Häll bort vattnet från potatisen och blomkålen.

Blanda och mosa med en potatisstöt .

Vispa ner kräm fraiche och smaka av med salt och pepparmix .

SERVERA  biffarna med moset, haricots verts och lite lingon .


HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID !

och  LYCKA TILL !




Inga kommentarer: