torsdag 3 februari 2022

INBAKAD LAX MED ROMSÅS , 4 PERSONER .

 


                                                   HEJSAN  !


HÄR  är dagens middag  -  Guldkant på vardagen 

Passa på att köpa hem djupfryst lax när det är extrapris .

Å så himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :

600 g lax delad i 4 bitar 

8 - 12 blad färsk basilika 

1 liten vitlöksklyfta 

4 skivor bacon

salt å peppar

100 g färsk spenat

2 msk olivolja

2 plattor fryst smördeg

1 äggula

ROMSÅS :

1 - 2 dl kräm fraiche

1 - 2 msk röd stenbitsrom,( finns på liten burk i affären )


SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRDELA  basilika och supertunna skivor vitlök på  laxbitarna .

Vira en baconskiva  runt varje laxbit, salta och peppra .

Stek laxen lite lätt i het stekpanna så att  baconet får lite färg .

STEK SPENATEN mjuk i olivoljan och krydda med salt å peppar .

Låt spenaten rinna av på hushållspapper .

KAVLA ut smördegsplattorna till dubbel storlek och dela på mitten .

Lägg över på en bakpappersklädd plåt .

Pensla kanterna med uppvispat ägg .

FÖRDELA spenaten i mitten på de fyra degplattorna och lägg laxen ovanpå .

Nyp ihop smördegen nästan helt runt om laxen och 

GRATINERA i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter .

BLANDA  ingredienserna till såsen .

Känns såsen för fast, kan såsen tunnas ut med några droppar vatten .

SERVERA med en fräsch sallad på finriven morot- och purjolök 

och eventuellt kokt potatis .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !




Inga kommentarer: