HEJSAN !
HÄR är dagens middag - Guldkant på vardagen
Passa på att köpa hem djupfryst lax när det är extrapris .
Å så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g lax delad i 4 bitar
8 - 12 blad färsk basilika
1 liten vitlöksklyfta
4 skivor bacon
salt å peppar
100 g färsk spenat
2 msk olivolja
2 plattor fryst smördeg
1 äggula
ROMSÅS :
1 - 2 dl kräm fraiche
1 - 2 msk röd stenbitsrom,( finns på liten burk i affären )
SÅ HÄR GÖR DU :
FÖRDELA basilika och supertunna skivor vitlök på laxbitarna .
Vira en baconskiva runt varje laxbit, salta och peppra .
Stek laxen lite lätt i het stekpanna så att baconet får lite färg .
STEK SPENATEN mjuk i olivoljan och krydda med salt å peppar .
Låt spenaten rinna av på hushållspapper .
KAVLA ut smördegsplattorna till dubbel storlek och dela på mitten .
Lägg över på en bakpappersklädd plåt .
Pensla kanterna med uppvispat ägg .
FÖRDELA spenaten i mitten på de fyra degplattorna och lägg laxen ovanpå .
Nyp ihop smördegen nästan helt runt om laxen och
GRATINERA i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter .
BLANDA ingredienserna till såsen .
Känns såsen för fast, kan såsen tunnas ut med några droppar vatten .
SERVERA med en fräsch sallad på finriven morot- och purjolök
och eventuellt kokt potatis .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar