HEJSAN !
Jättegoda bröd , att göra och att käka !
Varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl standardmjölk
2 msk flytande honung
1 msk salt
1 dl linfrö
4 1/2 dl rågsikt
7 dl dinkelmjöl
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke .
Värm mjölken till 37 grader .
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig .
Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö, rågsikt
och nästan allt dinkelmjöl spara lite till utbakning .
Arbeta degen tills Du känner att den är smidig och släpper
från degbunkens kanter, tillsätt mer mjöl om det behövs .
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter .
TÄCK en långpanna ca 30 x 40 cm , med bakplåtspapper
och tryck med fingrarna ut degen över hela långpannan .
Forma rutor genom att trycka ner degskrapan genom hela
degen ända ner i botten på pannan .
Jäs övertäckt ca 30 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader .
Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter , eller
tills brödet fått fin färg .
LÅT svalna på galler .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar