HEJSAN !
Detta bröd är också väldigt saftigt och gott .
Men inte fullt så mycket olika gryn i brödet .
Som det förra .
Men går ändå åt "som smör i solsken "!
Försvinnande gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk sirap
1 tsk flingsalt
6 dl vetemjöl special
5 1/2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl dinkelflingor
GARNERING :
sesamfrö,+ valfri kross
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA ner jästen i en degbunke .
Värm vattnet till 37 grader .
Lös upp jästen i lite av vattnet .
Tillsätt resterande mängd vatten, sirap, olja,
salt, nästan allt mjöl samt dinkelflingor .
Arbeta samman med kraftiga tag till en deg .
Om det behövs tillsätt mera mjöl, degen ska
släppa från degbunkens kanter .
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter .
SÄTT ugnen på 250 grader .
Ta upp degen på mjölat bakbord .
Dela degen i två lika stora delar och forma till
två runda limpor .
Strö över det Du önskar garnera med .
Låt degen jäsa övertäckt ytterligare 30 minuter .
SÄNK ugnstemperaturen till 225 grader, men
sätt in bröden omgående i nedre delen av ugnen.
GRÄDDA 25 - 30 minuter .
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar