onsdag 9 mars 2022

SESAM - & LINGONBULLAR , 24 st .

 


                                             HEJSAN !

DET  fiffiga med det här

långpannebaket  är den långa jästiden - att  använda den 

till nytta eller nöje !

Och utan alltför stor ansträngning kan frysen sedan

fyllas med många goda bullar !

UGN :200 grader .


HÄR ÄR RECEPTET :
1 dl rågkross

1 dl krossade linfrö

2 dl kokande vatten

2 dl rumsvarmt vatten

25 g jäst

1 dl lingonsylt

1/2 dl vetegroddar

1/2 dl sesamfrön

172 msk salt

ca 1 liter vetemjöl special


SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA  rågkross, linfrön och kokande vatten .

Låt stå minst 1 timma .

SMULA  jästen i en degbunke .

Häll över rumsvarmt vatten och rör tills jästen löser sig .

Tillsätt linfröblandningen , lingonsylt , groddar, sesamfrön,

salt och det mesta av mjölet .

Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter .

LÅT JÄSA 2 TIMMAR .  Under bakduk  .

PLATTA  ut degen med mjölade händer i en stor långpanna.

Skär den i rutor .  

Låt jäsa ca 40 minuter .

GRÄDDA i nedre delen av ugnen  20 - 25  minuter .

mm...himla goda bröd !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: