HEJSAN !
Fina som små smycken och gott sega !
Visst ser de mer ut som kondisbitar än
långpannerutor ?
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk flytande honung
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
GLASYR & GARNERING :
2 dl florsocker, med jordgubbssmak
1 - 2 msk vatten
valfritt kakpynt
UGN 175 Grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
TÄRNA smöret .
Blanda det med övriga ingredienser till degen för hand
eller i matberedare .
Kör / rör tills allt är blandat .
Låt degen vila kallt minst 30 minuter .
TRYCK eller kavla ut degen i en liten långpanna .
GRÄDDA kakan mitt i ugnen 10 - 15 minuter .
Skär i fyrkanter medan den fortfarande är varm .
Låt kallna på plåten .
När kakan kallnat dela den i trekanter .
GLASYR :
Blanda florsockret med lite vatten i taget till en
trögflytande glasyr .
Bred den på kakorna och garnera med kakpynt .
Låt glasyren stelna .
(jag tog små silverkulor / eller vita /rosa hjärtan , runt kanterna)
å, så pyssligt å kul !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar