HEJSAN !
NJUT av nygräddad focaccia precis som den är,
varken smör eller pålägg behövs .
Nästa dag är det gott att göra fyllda bröd som värms
i smörgås- eller våffeljärn .
Till en ugnsplåt , ca 25 bitar .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
6 dl lättmjölk
1 1/2 tsk salt
1 msk olivolja
ca 13 dl vetemjöl special med fullkorn
(ca 780 g )
GARNERING :
2 msk olivolja
1/2 msk fling - salt
ca 1/2 dl rosmarinblad
SÅ HÄR GÖR DU :
FINFÖRDELA jästen i en bunke.
Ljumma mjölken till 37 grader (fingervarm) och häll den över jästen .
Rör tills jästen löst sig .
TILLSÄTT salt, olja och det mesta av mjölet .
Arbeta väl till en smidig men lös deg .
Jäs under duk ca 40 minuter .
HÄLL ut degen direkt på plåt med bakplåtspapper .
Olja handen och tryck ut /platta till degen så att den täcker plåten .
Jäs under duk ca 35 minuter .
SÄTT under tiden ugnen på 200 grader .
TRYCK ner fingertopparna på flera ställen i den jästa färdigdegen .
PENSLA med olivolja .
Strö på flingsalt och rosmarinkvistar .
GRÄDDA på andra falsen nerifrån i 20 -25 min.
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar