söndag 3 april 2022

KNÄCKIGA HAVREFLARN MED HAVSSALT , 20 ST.

 


                                      HEJSAN  !


Flarnen är godast att äta samma dag , 

men kan förvaras torrt och svalt .

Knapriga och jättegoda !

Du kan använda flarnen på olika sätt ...


HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin

3 1/2  dl havregryn

1 1/2 dl strösocker

2 msk vetemjöl

2 nypor havssalt


SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 175 grader .

SMÄLT smöret i en kastrull och rör ner havre,

socker och mjöl och blanda till en jämn smet .

KLICKA ut smeten på bakpappersklädda plåtar

och strö över lite havssalt på varje kaka .

GRÄDDA  havreflarnen mitt i ugnen ,  ca 12 min.

Låt svalna .


TIPS !

Havreflarn som blir över kan Du smula ner i 

musli -burken .

Vips, så har Du en lyxigare granola-liknande frukost -

blandning att njuta av när det passar Dig !


LYCKA TILL !


Inga kommentarer: