HEJSAN !
Förut när jag bodde i GBG hade jag en granne
som var konditor, Maggan hette hon , -receptet kommer från henne .
Den här var riktigt smarrig ,
Serverad med jordgubbar och
vispad grädde . Mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
175 g mörk blockchoklad ,
gärna hälften med mintsmak och
hälften vanlig blockchoklad
175 g smör / margarin
2 dl socker
1 dl vetemjöl , gärna BERTE QVARN
1 dl hackad mandel
1 tsk snabbkaffe
SÅ HÄR GÖR DU :
BRYT chokladen i bitar och smält dem över vattenbad eller
i mikrovågsugn .
SMÄLT smöret på svag värme .
Tag kastrullen från värmen och rör ner sockret .
Skilj äggulor och vitor åt och vispa vitorna till hårt skum .
RÖR ner äggulorna i smörsockerblandningen och
därefter chokladen .
Blanda vetemjöl, mandel och kaffepulver och tillsätt detta
till smeten.
Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan .
HÄLL smeten i en välsmord och bröad form med löstagbar
kant och grädda kakan i 175 grader i 30 -35 minuter .
Låt kakan svalna lite innan den lossas från formen .
Kakan har ett krasigt ytterskikt och är lite smetig inuti .
SERVERA kakan med en klick vispad grädde och jordgubbar .
VARSÅGODA !
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar