HEJSAN !
Det här är Somrigt & Protein - smart
mm....Jättegott !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg potatis
1/2 dl gräslök
2 dl havre - fraiche
1/4 dl majonnäs
1 1/2 tsk dijonsenap
1/4 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
8 st grillspett av trä
3 - 4 kycklingfile'er eller
ca 600 g gram lårfile'er
0, 5 dl soja
0, 5 dl rapsolja eller olivolja
2 kryddmått peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKALA och dela varje potatis i 4 - 6 bitar .
Koka potatisbitarna i rikligt med vatten i
ca 15 minuter .
Häll av kokvattnet , låt potatisen kallna .
2 ) SKÄR gräslöken fint .
Rör ihop övriga ingredienser och vänd ner
den kalla potatisen samt gräslöken .
3 ) LÄGG grillspetten i blöt .
Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar .
Blanda soja, olja och kryddor i en 3 liters
fryspåse .
Lägg ned kycklingen i marinaden, blanda runt,
kläm på påsen, runt om, så marinaden kommer
på alla bitarna .
4 ) SÄTT ugnen på 250 grader grill .
Fördela kycklingbitarna på de 8 grillspetten .
Lägg på bakpappersklädd plåt .
Sätt in plåten högst upp i ugnen och grilla spetten.
12 - 14 minuter .
LYCKA TILL och SMAKLIG MÅLTID !
TIPS !
När törsten slår till .
Att suga på en isbit kan vara ett bra sätt
att lura törsten.
TACK !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar