HEJSAN !
PIFFA upp falukorven med gott sällskap i form
av lite gräddig tomatsås och smörfräst vitkål .
Det var en av de godaste som farmor gjorde
och just med smörfräst vitkål , mm...!
VARSÅGODA !
HÄR ÄR RECEPTET :
400 - 500 g falukorv
smör / margarin att steka i
1 tetra krossade tomater
eller 2 burkar
1 dl vispgrädde/ kokosmjölk
salt och peppar
300 - 400 g vitkål
40 g smör
lite bladpersilja
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKÄR korven i bitar .
Hacka löken . Fräs i smör .
2) TILLSÄTT krossade tomater och grädde .
Låt puttra en stund . Smaka av med salt och peppar .
3) STRIMLA vitkålen för hand eller i maskin .
Fräs i smör tills den blivit lite mjuk . Salta å peppra .
4) SERVERA falukorvsgrytan med den frästa
vitkålen och lite persilja .
SMAKLIG MÅLTID
LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar