fredag 2 september 2022

FARMOR ANNAS, FISKFÄRS I UGN , 4 personer, (middag) .

 


                       HEJSAN  !


Smarrigt värre !  ...mm...!


Farmor gjorde den här i den gamla järnspisen 

förr om åren .

Det luktade gott i hela farstun ,  alla som kände 

doften visste att nu lagar  Farmor Anna  mat !

Himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
2 1/2  dl gräddmjölk

(2 dl mjölk + 1/2 dl grädde)

2 ägg

1 1/2 tsk salt

2 kryddmått svartpeppar 

3 msk smör /margarin

1 msk potatismjöl

400 g fiskfile'  t ex kolja eller sej

1 1/2 msk dill, hackad

1 1/2 msk gräslök, fint skuren

TILL SERVERING :

kokt ris blandat med ärter, majs 

och paprika .

SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SÄTT ugnen på 175 grader .

2)  LÄGG alla ingredienser i en mixer .

3)  SKÄR  fisken i mindre bitar och lägg

den överst i mixern .

Kör några minuter tills färsen är slät å fin .

4)  LÄGG en bit bakplåtspapper i botten 

på en smord avlång 1 1/2 liters form .

Lägg fisken i formen .  

Banka formen i arbetsbänken, så bildas

inga luftbubblor i färsen .

Grädda fiskfärsen i vattenbad i ugnen ca

1 timme .

5)  LÅT kallna och skär upp i skivor .


SERVERA  med skirat smör, kokt ris , citronskivor och gräslök.

Eller fördela i matlådor med kokt ris .


SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: