lördag 24 september 2022

MIN LJUVLIGA , KANTARELLPAJ MED VÄSTERBOTTENOST , 6 PORT , (bjudning) .

 


                        HEJSAN  !


mm...!  så underbart gott !

VARSÅGODA !


HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :

100 g smör/ margarin

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

2 msk kallt vatten 

FYLLNING :

1 liten broccoli 

200 g kantareller

1 msk smör

salt

1 röd paprika

2 1/2 dl riven västerbottenost

ÄGGSTANNING :

3 ägg

3 dl vispgrädde

1 tsk salt

2 krm peppar

GARNERING :
Smörstekta kantareller

se punkt 4 och 6 

persilja 


SÅ HÄR GÖR DU :

1)   PAJDEG :  BLANDA smör , vetemjöl, grahamsmjöl

och  vatten till en deg,  gärna i matberedare .

Kavla ut degen och klä en form som är 25 cm i diameter .

Låt stå i kylen ,  30 minuter.

2)  SÄTT ugnen på 225 grader .

3)  FÖRGRÄDDA  pajskalet i 30 minuter .

*4)  FYLLNING :  SKÄR broccolin i små bitar och koka

dem i  ca 10 minuter  .   Låt rinna av .

*ANSA och stek svampen i en stekpanna med smör ,  salta.

Kärna ur och strimla paprikan .

5)  ÄGGSTANNING :  VISPA  samman ägg, grädde, salt

och peppar .

*6)   FYLLNING  :   STRÖ  riven ost och broccoli i pajskalet.

Slå på äggstanningen  och strö ut paprikan och hälften av den

stekta svampen .

7)  GRÄDDA strax under mitten  i ugnen , ca 30 minuter .


8)  VID SERVERING : GARNERA  med resten av den stekta 

svampen och persilja .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !


Inga kommentarer: