HEJSAN !
Jag provade med färsk gurkmeja i den här grytan .
Smakrikt och färgstarkt, men hittar DU inte det i
affären så går det bra att ta 1 tsk malen istället .
Gurkmejan ger grytan en härligt gul färg .
VARSÅGODA ! mm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
600 g kycklingfile'
100 g röd paprika
1 bit färsk gurkmeja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflingor
3 msk smör / kokosfett
300 g blomkål
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar
2 dl kokosmjölk
lite vatten
lite färska kryddor
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SKÄR kycklingen i ganska små bitar .
Skär också paprikan i bitar .
2) SKALA den färska gurkmejan och riv den .
Riv också vitlöksklyftorna .
Fräs kyckling, paprika, gurkmeja och vitlök i smör
eller kokosfett tills kycklingen är genomstekt .
Det tar ca 5 minuter beroende på storlek på bitarna .
3) RIV blomkålen och förväll den i 1 minut .
Låt ånga av och blanda med olivolja, vinäger, salt
och peppar .
4) TILLSÄTT kokosmjölken och låt det bli varmt .
Smaka av med salt och peppar .
Toppa med färska kryddor och SERVERA med
blomkåls riset .
SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar